Contactinformatie

Behandelingstijden

  • Maandag - Zaterdag

    Uitsluitend op afspraak

  • Zondag

    Gesloten

praktijkgegevens

AGB zorgverlenerscode: 96100678
AGB praktijkcode: 96062767
Provoet nr. 121065
KRP nr. 14539 Specialisatie Medisch Pedicure
KVK nr. 0821 7944

Specialisatie

Tijdens mijn werk in de zorg en in mijn directe omgeving zag ik steeds vaker verschijnselen aan voeten die een direct gevolg waren van ziekte of lichamelijke beperkingen. Als verzorgende mochten wij geen voetzorg meer verlenen, daarom heb ik ervoor gekozen mij om te laten scholen tot medisch pedicure om op die manier mijn steentje bij te kunnen dragen aan de noodzaak van goede voetzorg, want dat verdient iedereen.

Voetproblemen zijn onder meer droge voeten, blaren, overmatig eelt, ingroeiende teennagels, huidschimmels, nagelschimmels, likdoorns, wratten, kloven en vergroeiingen.

Specifieke problemen ten gevolge van kanker, diabetes, reuma, hart en vaatziekten, chronische ziekten en lichamelijke beperkingen vragen om een zorgvuldige aanpak.

Als gediplomeerd medisch pedicure ben ik breed opgeleid en volg ik regelmatig cursussen om deze voet- en nagel problemen op professionele wijze te behandelen. Op het gebied van huidverzorging en schoenkeuze kan ik u van advies voorzien. Mocht het nodig zijn, kan ik overleg plegen met de huisarts, specialist of podotherapeut of u naar hen doorverwijzen. In sommige gevallen is er een vergoeding mogelijk van de behandelingskosten bij de zorgverzekeraar. Dit kan ik voor u nakijken als u bij mij bent.

problemen ten gevolge van kanker

Er is nog veel onduidelijkheid over de gevolgen aan huid en nagels tijdens en na de behandeling met chemotherapie, targettherapie, immunotherapie en bestraling. De impact die dit oplevert voor de patiënt wordt nog te vaak onderschat. De problemen zijn specifiek en vragen daarom om een zorgvuldige aanpak.

Door de behandelingen wordt in veel gevallen de huid droger en zal sneller verouderen. Pijnlijke, dove, brandende of koude benen/voeten, tintelingen, onrustige benen en kramp zijn veel gehoorde klachten. Dit zijn bijwerkingen die ook nadat de behandeling klaar is nog lang ( jaren) door kunnen werken.

Door de voeten in goede conditie te brengen en te houden, wordt het comfort verhoogd en de kans op complicaties kleiner.

problemen ten gevolge van diabetes

De voeten van diabetespatiënten zijn extra kwetsbaar. Koude voeten, tintelende voeten, pijnscheuten, minder gevoel in de voeten, moeilijk genezende wondjes, verkleuringen aan tenen en voet of een rode, gezwollen voet zijn klachten die veel voorkomen bij een diabetische voet. De gevolgen van een infectie zijn vaak ernstig. Om dit te voorkomen is een goede controle en een tijdige behandeling nodig.

problemen ten gevolge van reuma

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door:
-  ontsteking(en) in de gewrichten en/of slijmbeurzen
-  ‘slijtage’ in de gewrichten
-  de veranderingen in de stand van de voeten

Pijn, wondjes, oedeem, likdoorns en eeltplekken kunnen daar het directe gevolg van zijn. Ook de nagels kunnen afwijkingen gaan vertonen. Om de kans op complicaties te verkleinen is aandacht voor de voeten en nagels belangrijk.

problemen ten gevolge van hart- en vaatziekten, chronische ziekten en lichamelijke beperkingen

Veranderingen aan nagels en huid, koude voeten, stekende pijn, kramp, minder gevoel in de benen en kalknagels zijn klachten die veelal ontstaan bij hart en vaatziekten, chronische ziekte en lichamelijke beperkingen.

Oedeem, stijfheid, een dunner wordende huid, slechtziendheid, problemen met de bloedsomloop, standsafwijkingen, gevoelloosheid en het gebruik van medicijnen zijn hier vaak de oorzaak van. Regelmatige controle en behandeling zijn belangrijk om ernstige problemen aan de nagels en voeten te voorkomen.